donderdag 2 juli 2015

Tartelettes

Tartelettes met aardbeien en bessen


Deze tartelettes zijn gevuld met zelfgemaakte jam en fruit uit onze moestuin. Ik kon het natuurlijk niet laten om er kruiden aan toe te voegen. Dit geeft de tartelettes een sensationele smaak.

Recept

Voor 5 à 6 tartelettes


Tijd

Voorbereiden 15 minuten, 30 minuten in de koelkast, opmaken 15 minuten


Ingrediënten 

Tartelettes:
  • 125 g speltbloem of volkorenbloem
  • snufje zout
  • 1 eierdooier
  • 60 g kokosbloesem suiker
  • 60 g boter
Vulling:
  • 5-6 eetlepels jam 
  • stukje verse gember
  • takje tijm
  • aardbeien
  • bessen
  • 5-6 blaadjes munt  

Hoe maak je het?

Leg het bloem, zout, suiker en boter op een werkblad. Meng door elkaar tot een zanderig deeg. Leg dan het eigeel erboven op en kneed nog even goed door. Het deeg blijft zanderig. Maak er een bal van en laat dit afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast. 

Verwarm de oven op 170 graden. Vet de vormpjes voor de tartelettes in.

Bekleed de vormpjes met het deeg, druk het goed aan. Bak de tartelettes in 10-12 minuten goudbruin.
Laat de tartelettes goed afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

Ondertussen kun je de vulling maken. Ik heb zelfgemaakte jam gebruikt. Dit recept wordt volgende week geplaatst. Meng de jam met de gember (door de knoflookpers) en de blaadjes tijm (fijnstampen in de vijzel). Ik heb er nog wat in kleine stukjes gesneden aardbeien doorgeroerd.

De tartelettes bestrijken met het jam mengseI. Daarna bekleed je ze met aardbeien en bessen. Een blaadje munt erop en voilà.


Dit is genieten op z'n Frans!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen