maandag 21 december 2015

Chocolade-cranberry taart

Taart om je vingers bij op te eten
Bij kerst horen natuurlijk ook chocola en cranberries. Cranberries zijn rijk aan antioxidanten en zijn goed voor de blaas en de maag.


Recept

10 stukjes

Tijd

1 uur

Ingrediënten

  • 400 g roomboter
  • 230 g rietsuiker
  • 3 eieren
  • 175 g tarwemeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • zout
  • 40 g cacaopoeder
  • 225 g pure chocola
  • 5 eetlepels gecondenseerde melk
  • 4 eetlepels cranberries
  • 1/2 theelepel vanille - extract

Hoe maak je het?
Oven voorverwarmen op 180 graden.

Vet een taartvorm in en bekleed het met bakpapier.

Voor het glazuur verhit je 225 g chocola en dat meng je met 55 g rietsuiker, 225 g roomboter, de gecondenseerde melk en vanille extract. Af laten koelen in de koelkast.

Voor de cake doe je 175 g roomboter en 175 g suiker in een kom, dat mix je door elkaar en daarna klop je de losgeklopte eieren er door heen. De tarwemeel, zout, bakpoeder en cacaopoeder mix je door het beslag. Als laatste voeg je de cranberries erbij.

Het beslag schep je in de taartvorm en bak je 45 minuten, even met een prikker kijken of het gaar genoeg is.

De taart laten afkoelen en dan door midden snijden. Je bestrijkt de onderst helft met het glazuur en zet de ander helft er weer bovenop. De bovenste helft en de zijkanten bestrijk je ook met het glazuur.

De kerst kan beginnen met deze taart!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten