maandag 7 december 2015

Speltbrood met zuurkool en worst

Zuurkool met worst in de winter
Zuurkool is erg gezond, er zit veel vitamine B, C en ijzer in. Dit broodje is een keer wat anders dan stamppot of een ovenschotel.

Recept

recept voor 5 personen

Tijd

15 minuten

Ingrediënten

  • 500 g zuurkool
  • speltbrood
  • 2 uien
  • rookworst
  • gedroogde tomaten met knoflook
  • Natural Nature mosterd
  • paprikapoeder
  • zout en peper

Hoe maak je het?
Zuurkool is eigenlijk gewoon witte kool die met zout en water in een ton gestopt wordt. In de ton gaat het gisten en na vijf weken is het zuurkool.

Je snijdt de uien in ringen en bak ze in de pan. Dan voeg je de zuurkool met 150 ml water toe. De gedroogde tomaten snijd je in kleine stukjes en voeg je ook toe. Kruiden met zout, peper en paprika poeder. Vijftien minuten laten stoven. 

De worst eerst laten wellen in warm water en daarna door de midden snijden. Het brood beleg je met de mosterd, zuurkoolmengsel en de worst. 

Zuurkool is op dit moment de seizoengroente.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten