donderdag 21 april 2016

Lasagne van vis

Lasagne maar dan anders
Heerlijk visgerechtje, dit recept is gezond en lekker. Er wordt geadviseerd om twee keer per week vis te eten.  Dat haal ik niet maar probeer toch regelmatig iets met vis te maken.

Recept

4 personen

Tijd

15 minuten voorbereiden en 15 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • groene paprika
  • munt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 5 scholfilets
  • kerriepoeder
  • bloem
  • 200g dunne zalmmoot
  • 2 eetlepels geraspte kaas 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine blokjes. Het ontvellen doe je door water te koken en de tomaten even erin te houden, daarna kan je het velletje er zo af halen. De ui en paprika snijd je ook in kleine stukjes. Munt hak je fijn. Alles door elkaar scheppen met de mayonaise.

De scholfilets kruiden met kerriepoeder, peper en zout. Daarna door de bloem halen. In een koekenpan bak je ze 2 minuten bruin.  Leg in een ingevette ovenschaal de helft van de filets. Strijk de helft van het tomatenmengsel erover uit. Verdeel daarover de zalm. Daarop komt de rest van de filets en de rest van het tomatenmengsel. Strooi de geraspte kaas erover.

Bak de vislasagne in de oven ongeveer 15 tot 20  minuten. Van deze lasagne moet je niet te grote stukken nemen omdat het machtig is. Lekker met een frisse salade en gebakken aardappelen.  

Lasagne van vis is lekker fris!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten