Recept
Voor ongeveer 16 koekjes
Tijd
15 minuten en 10-12 minuten in de oven
Ingrediënten
- 200 g biologisch havermout
- 2 theelepels kaneelpoeder
- snufje zout
- 120 g cranberry's
- 120 g walnoten (in stukjes)
- 100 g chocola (in stukjes)
- stukje verse gember (5 á 6 cm)
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 2 eieren
- 6 eetlepels agavesiroop
- merg van een vanille stokje
- 4 eetlepels water
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden,
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Meng in een kom de havermout met de kokosolie, kaneel, zout, cranberry's, walnoten, chocola en gember. Klop het ei met de agavesiroop, de vanille merg en het water. Meng dan het eimengsel met een spatel door het havermoutmengel tot een deeg.
Leg met 2 eetlepels 16 hoopjes deeg op 1 of 2 bakplaten. Maak ze een beetje plat met een vork.
Bak de koekjes bruin in de oven.
Laat de koekjes even rusten en laat ze daarna afkoelen op een rooster.
Als je de koeken wilt bewaren in een trommel, doe er dan wat ongekookte rijstkorrels bij dan worden ze niet zacht.
Een (ge)wilde traktatie!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten